您的位置  主页 > 课题研究 > 研究性学习 > 正文
高考二轮复习:高考英语阅读理解训练生活类及答案6
[时间:2021-01-13 12:02来源:未知 作者:佚名 点击:] 字体:[ ]

  (6)

  In every school there is a “top” crowd that sets the pace, while the others follow their lead. Let’s say the top crowd decides that it is smart to wear bright red sweaters. Pretty soon everybody is wearing a bright red sweater.

  There is nothing wrong with that, except the fact that on some people bright red sweater is extremely unbecoming. The situation can even become dangerous, if the top crowd decides that it is smart to drink or to drive cars at seventy miles an hour. Then the people who follow the lead are endangering their lives. They are like the sheep being led to the butcher.

  Now, chances are that you have come across situations like these more than once in your life; chances are that one time or another you probably did something you knew to be wrong. You may have excused yourself by saying, “Gee, the crowd does it.” Well, let the crowd do it, but don’t do it yourself. Learn to say, “No.”

  Develop your own standards and your own judgment. If you know the crowd is planning something you disagree to, have the courage to bow out mannerly. You’ll have the satisfaction of standing on your own two feet.

  1. Which is the best title for this passage?

  A. Follow the Lead. B. Top Crowd. C. Being Yourself. D. Bright Red.

  2. The author doesn’t think it good wearing red sweaters if ________.

  A. the crowd does it B. you can’t afford them

  C. you don’t look good in red D. the situation isn’t safe

  3. According to the passage, people who follow the crowd ________.

  A. sometimes do things against their better judgment

  B. make mistakes blindly

  C. are willing to put their lives in danger

  D. will in the end become pace-setters

  【答案解析】

  本文分析了生活中的一种随主流的现象,并指出了其危害,劝人们凡事应自己作主。

  1. C。主旨题。根据文章最后一段第1句Develop your own standards and your own judgment及其全文内容可推知此题答案为C。

  2. C。细节题。根据文章第2段第1句on some people bright red sweater is extremely unbecoming可推知此题答案为C。

  3. A。推断题。根据文章第3段第1句中的后半部分chances are that one time or another you probably did something you knew to be wrong可推知此题答案为A。

上一篇:初中生必备短语:L(2)
下一篇:没有了